Angelina Jolie’nin Sürdürülebilir Moda Yolculuğu

Geçtiğimiz aylarda stok fazlası ürünlerin kullanıldığı kolektifsanatçılardan oluşan Atelier Jolie’yi kuran ünlü oyuncu Angelina Jolie, sürdürülebilir moda konusunda ilham verici bir yolculuğa çıkıyor. Uzun süredir “daha iyisini satın al, daha az satın al” fikrine inanan Jolie, “Kaliteli parçalara yatırım yapıyorum ve sonra onları ölene kadar giyiyorum” ifadesiyle bu felsefesini açıkladı.

Sürdürülebilir moda felsefesi, dünya çapında yeterince temsil edilmeyen üreticilerle çalışmaya ve ölü stok malzemelerini kullanmaya odaklanan yeni moda markası Atelier Jolie’nin temelini oluşturuyor. Jolie, sonbaharda tanıtılacak olan bir kapsül koleksiyon üzerinde şimdiden Chloé ile işbirliği yaptı.

Sürdürülebilir modayı tercih eden Jolie, çevre dostu eko-bilinçli sandaletler giymekten çocuklarını kırmızı halıda geniş arşivinden parçalar giymeye kadar birçok farklı şekilde sürdürülebilirliği destekliyor.

2007 yılında, kırmızı halıda trend olmadan önce güncel vintage parçaları tercih eden Jolie, Cannes Film Festivali’nde A Mighty Heart filminin galası için 1950’lerin dantel kokteyl elbisesini Pierre Balmain imzalı olarak giymişti.

2011 yılında, Jolie’nin tarzının ne kadar zamansız olduğunu gösteren Stella McCartney alt-üst takımı, on yıl öncesinde giydiği ve mükemmel bir yatırım olarak değerlendirilebilecek bir seçimdi.

2015-2023 yılları arasında, Jolie, kırmızı halı görünümlerini yeniden giyilmesini savunarak çocuklarına da ilham verdi. Eternals filminin basın turu için, kızı Zahara, annesinin 2015 Oscar töreninde giydiği ışıltılı Elie Saab elbisesini ödünç alarak kullanmıştı.

2023 yazında ise Jolie, “kaliteli parçalara yatırım yaparım ve sonra onları ölesiye giyerim” ilkesine bağlı kalarak, Chloé’nin mantardan ve sertifikalı deriden yapılmış Owena platform sandaletlerini birkaç kez giyerek fotoğraflandı.

Jolie 2023 yılında, Gabriela Hearst’in tasarımlarının bir hayranı olduğunu gösterdi ve kendi adını taşıyan markasının Nina çantasını taşıdı. Paris’te kızı Zahara ile dolaşırken, Chloé’den bol kesim bir alt-üst takım tercih etti.

Angelina Jolie’nin sürdürülebilir moda tercihleri ve Atelier Jolie ile yaptığı çalışmalar, moda dünyasında çevre dostu ve etik yaklaşımlara ilham vererek, güçlü bir rol model olarak karşımıza çıkıyor. Sürdürülebilir moda hareketine olan katkıları, gelecek nesillerin de bu önemli konuya dikkat çekmesine ve daha bilinçli moda seçimleri yapmasına yardımcı olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*