Yüz Şekline Göre Şal Bağlama ve Bilinmesi Gerekenler

Başörtüler tesettürlü kadınların dolaplarının en göz alıcı parçalarıdır. Yüzlerce bağlama modeli bulunmaktadır. Başörtünüzü yüz biçiminize göre bağlamanız size ayrı bir şıklık katıyor. Kare, yuvarlak, oval, dikdörtgen ve üçgen olmak üzere beş değişik yüz biçimi bulunuyor.

Eşarp Seçiminde Bilinmesi Gerekenler

Özellikle muhafazakâr kadınlar tarafından seçilen ve kullanılan eşarplar sanki bitirici birer aksesuar halindedir. Hem inanç hem de modaya geçim gereği seçilen eşarplar, her geçen gün değişik renk modeller de üretilmeye devam etmektedir. Saf ipek, sura ipek, twill ipek ve saten ipek olmaz üzere bir hayli çeşitte modelleri bulunmaktadır. Günümüz de en çok seçilen ipek eşarp modelleri hem tek renk olarak hem de desenli modeller de tasarlanmaktadır. Parlak görünümleri ile göz alıcı bir görüntü veren ipek eşarplar kullanım basitliği ve kombin basitliği açısından da çok sık seçim edilmektedir. Özel gece ve özel düğün nişan davetlerinin bırakılmaz parçası olan ipek eşarplar, uygun giysilerle kombinlenince çok daha şık görünmektedir.

Eşarbınızla Kendi Stilinizi Vurgulayabilirsiniz

Her sezon değişik modeller ile üretilen eşarplar içerisinden sezon trendini seçerek kibar bir görüntü yakalamanız mümkün. Trend renk tercihi yapıp, eşarba uygun kombin oluşturunca hem trendi tutmanın hem de kendi stilinizi vurgulamanın sevincini yaşayacaksınız! Mevsime uygun eşarplarla daha rahat kullanım sağlayabilirsiniz. Zira, kışa özel kalın kumaşlarla üretilen eşarplar gibi, şallar da yaza uygun olarak ince kumaşlardan üretilmektedir. Kışa özel bir eşarbı yazın kullanmak oldukça rahatsızlık vereceğinden, yaza uygun bir eşarbı da kışın kullanmak, güzel bir görüntü oluşturmayacaktır. Yaz mevsiminde daha çok sarı renk ve tonlarda eşarp tercihi yapılmakta olup, özellikle koyu renkler güneşi çok fazla üzerine çektiğinden ve terlemeye neden olduğundan fazla tercih edilmemektedir. Kışın ise daha çok koyu renkli veya pastel tonlarda eşarplar tercih edilmektedir.

Mevsime uygun yapacağınız bir şal tercihi ile uygun giysi ve çanta, pabuç, takı gibi aksesuarlarla kombin oluşturarak hem şık hem de rahat olmanın sevincini yaşayabilirsiniz. Her geçen gün daha çok arz edilen eşarplar, namlı markaların ve namlı modacıların elinden çıkarak hem mağaza sergenlerini süslemekte hem de online satışları yapılmaktadır. Tam modelleri ve renkleri bir arada görmenizi sağlayacak online alışveriş sitemizden rahatlıkla temin edebilirsiniz.

Yüz Şekline Göre Şal Bağlama Nasıl Yapılır?

Başörtünüzü yüz biçiminize göre bağlamanız size ayrı bir şıklık katıyor. Kare, yuvarlak, oval, dikdörtgen ve üçgen olmak üzere beş değişik yüz biçimi bulunuyor.

Kare Yüzler
Kare yüz tipine sahipseniz yüz hatlarınız oldukça köşeli demektir. Bu yüz tipine sahip insanlar önden bonenin göründüğü ve önü sivri gelen bağlama modellerinden sakınmalıdır. Yüz biçimi sert bir yapıda olduğu için başörtü bağlarken amacınız surat hatlarınızı yumuşatmak olmalıdır. İlk olarak kullandığınız bonenin gözükmemesine dikkat etmelisiniz. İkinci olarak ise kullandığınız eşarp ya da şalınızın önü yuvarlak şekilde olmalıdır.

Yuvarlak Yüzler
Yuvarlak yüz biçimine sahip kadınlar dolgun bir surata sahip olduğu için tombul gözükme gidişatını çok sık yaşarlar. Bu sebeple ilk olarak bonenizin görünmemesi, alnınızın en üst kısmından bağlamanızı öneririz. Başörtünüzü oval şekilde bağlarsanız şayet size daha uzun ince bir yüz görünümü kazandıracaktır.

Oval Yüzler
Oval yüzler en simetrik surat biçimidir. Her eşarp ya da şal bağlama modelini rahatlıkla kullanabilirler. Oval surata sahip kadınların başörtü kullanırken dikkat etmesi gerekenler karışık modellerden uzak durmak, boyun kısmını çok sarmamak ve başörtünün yan kısımlarını içe kıvırarak bağlamaktır.

Dikdörtgen Yüzler
Dikdörtgen yüz biçimine sahipseniz kesinlikle bone kullanmalısınız. Zira bone kullanarak surat şekliniz daralacak ve oval görünüme kavuşmuş olacaksınız. Dikdörtgen surat tipine sahip kadınlar eşarp ve şallarını sıkı bağlamak yerine gevşek bağlamalıdır.

İpek Kumaş Sağlıklı Mı?

Giyimde dış görünüşe itina gösterdiğimiz kadar kumaş niteliğine de itina göstermeli ve kumaş deyip geçmemeliyiz. Daha önceki üreticiler natürel kumaşlar, yün, kaşmir, %100 pamuk gibi kumaşlar kullanırdı. İnsanların bu giysilere erişmesi tabii ki zor değil ya da daha fazla para vermek zorunda değiller. Şimdi ise yapay kumaşlar, polyester, akrilik, naylon gibi sentetik kumaştan başka bir materyal bulmamız ne yazık ki çok güç. Bize sunulan kumaşlar kırışmayan, leke tutmayan nano teknoloji ile üretilmektedir.

Kumaşlar yalnızca giyimde değil günlük yaşamımızda birçok alanda karşımıza çıkıyor. Nevresim, koltuk ve araba gibi döşemelerde de kumaş tercihi ehemmiyetli. Çok az insan kumaşın sıhhat açısından ehemmiyetli olduğunun farkında. Sentetik ve son teknoloji mahsulü kumaşlardan uzak durmamız sıhhatimiz açısından çok ehemmiyetlidir.

Sıhhatinizi düşünüyor ve kimyevi mahsullere karşıysanız günümüzde hala üretilmekte olan keten, pamuk, ipek, kaşmir gibi nitelikli kumaşlar seçim etmelisiniz. Bu kumaş çeşitlerinden en çok seçim edilen kumaş ipek kumaştır. Özellikle tesettürlü kadınlar tarafından, ipek kumaştan üretilen şal ve eşarplar büyük ehemmiyet kazanmaktadır. İpek, ipek böceklerinin kozalarını oluştururken elde ettikleri liflerdir. İpek tamamen doğal ve dayanıklı bir kumaş olduğu için çok değerli bir kumaştır. İpek kumaş yumuşaktır, parlaktır ve kolay kırışmaz. Böylesine değerli ve kaliteli olan kumaş diğer kumaşlardan üretilen ürünlere göre tabi fiyatı biraz yüksektir. Uzun ömürlü kullanım ve sağlık açısından düşünüldüğünde kesinlikle fiyatını hak etmektedir. İpek, hava alabilen doğal bir kumaştır. Saçlarınızın hava alması saç ve saç derisi açısından ehemmiyetlidir.

Yaz mevsimi eşarp seçiminde daha dikkatli olmayı gerektiriyor. Yılın sıcak dönemlerinde, terletmeyen kumaşlardan üretilmiş eşarplara yönelmelisiniz. Pamuk gibi doğal kumaşlar, bu noktada elbette, ilk seçeneklerden. Hava aldıran dokuya sahip pamuklu kumaşlar, cildin havayla temasını tamamen kesmedikleri için aşırı terlemeye neden olmazlar. Polyester kumaşlardan üretilen eşarplar da hafif yapıları ve sahip oldukları çabuk kuruma özelliğiyle yaz kombinlerinde yer alabilir.

Bone kullanımı tesettür giyim için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Saçın eşarp altından görünmemesi için kullanılan bone eşarbın sabitlenmesi için gereklidir. Tesettür kombinin en doğru şekilde oluşturulabilmesi için bonenin en ideal şekilde takılması gerekir. Aksi takdirde eşarbın kayması ve deforme gibi olumsuzluklar ortaya çıkabilir. Tesettür bone renginin genel kombine uyumlu olması gerekir. Böylece eşarbın altından sırıtmaz ve gözleri yormaz. Zaten amaç bonenin olabildiğince gizli kalması ve dikkat çekmemesidir. Diğer türlü ister istemez tesettür kombininin geneline bakılması yerine boneye dikkat verilir.
Bir diğer önemli kısım ise bonenin hangi malzemeden yapıldığıdır. Eğer kaygan bir malzeme ise bonenin sabitlenmesi zor olur, örneğin ipek bone tercih etmemeye özen göstermelisiniz. Hem bonenin hem de eşarbın duruşunu bozar ve rahat hareket edememeye neden olur. Buna ek olarak hoş olmayan görüntülere sebebiyet vermemek adına ter yapmayan boneler tercih edilmelidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*