Yüksek Bel Pantolon Kimlere Yakışır?

Kot pantolon bedeninizi biliyor olabilirsiniz. Bel yüksekliğinde hangi ölçünün size uygun olduğunu biliyor musunuz? Mükemmel kadın jean kombinleri oluşturmak için öncelikle vücut tipinize uygun kesim, bel yüksekliği ve boy tercihi yapmalısınız.

Trend giyim tarzını yakalamak için en başta doğru kot seçimini yapabilmeniz gerekmektedir. Çünkü doğru bel yüksekliğini seçerek kolaylıkla daha ince görünebilirsiniz. Her vücut tipi için nasıl beden ölçüsü farklıysa bel yüksekliği de farklılık gösterir. Kendi bedenimi alıyorum ve bana uygun kesimi seçiyorum. İstediğim gibi görünmüyor diyorsanız, genellikle doğru bel yüksekliği seçiminde zorluk yaşamaktan kaynaklanabilir.

Yüksek bel, orta bel veya düşük bel jean pantolon modelleri arasından hangisinin sizin için daha uygun olduğunu vücut tipinize göre anlayabilirsiniz. Bel yüksekliğine göre jean pantolon nasıl seçilir merak ediyorsanız, sizin için vücut tiplerine göre bir seçim kılavuzu hazırladık:

Minyon, Kıvrımlı veya İnce Kısa Vücut Tipi

Eğer boyunuz kısa ise bel yüksekliğinde aşırı yüksek veya düşük tercih etmek vücudunuzun dengesini bozabilir. Kısa boylu kadınlar için ideal kot pantolon modelleri orta veya yüksek belli olanlardır. Düşük bel, kısa boyun bacakları olumsuz gösterebilir, kısa boylu iseniz kesinlikle düşük belden kaçınmalısınız. Yüksek bel veya orta bel jean pantolonlar sizin için daha uygun seçimler olacaktır. İnce bir vücuda sahipseniz standart orta boy tercih etmeli, daha kıvrımlı hatlarınız varsa kadın yüksek bel jean pantolonları tercih edebilirsiniz.

Armut Şeklinde Vücut Tipi

Armut vücut tipinde göğüsler daha küçük, bel daha ince kalçalar daha geniştir. Yüksek belli kot pantolonlar tipde harika sonuçlar verebilir. Armut vücut tipine sahipseniz, stil kombinleri için yüksek belli kot pantolonları tercih edebilirsiniz. Yüksek bel, bacakları uzun gösterirken kalça kısmını dengeleyebilir. Kıvrımlı skinny jean modelleri sizin için ideal olabilir. Diz altından genişleyen bootcut ve flare kadın jean modelleri de armut vücut tipi için harika seçeneklerdir. Ayrıca, hangi stil olursa olsun koyu renkli denim pantolonları tercih etmelisiniz.

Elma Şeklinde Vücut Tipi

Elma vücut tipinde kalın olan kısım vücudun orta kısmını oluşturur. Kadınlar geniş omuzlara, ince kol ve bacaklara sahip olabilirler. Belirgin bir özellik olarak göbek bölgesi daha belirgindir. Eğer elma vücut tipine sahipseniz, belinize oturan orta bel yüksekliğindeki kot pantolon modelleri size uygun olacaktır. Kot stili bacaklarınızı uzun gösterirken karın bölgesini de daha sıkı gösterebilir. Koyu renkli kotlar daha ince görünmenizi sağlayabilir. Ayrıca, son yılların moda trendi olan skinny kot pantolonları da tercih edebilirsiniz. Bootcut kadın denim pantolonlar ise kalçalarınızı daha güzel gösterir ve vücudunuzun orantısını dengeleyebilir. Göbek deliğinizin biraz altında orta bel yüksekliği ve likralı kotlar da sizin için ideal seçenekler olabilir.

Kum Saati Şeklinde Vücut Tipi

 Kum saati vücut tipine sahip kadınlar genellikle ince bel ve belirgin kıvrımlara sahiptirler. Vücuda sahipseniz, belin üzerine çıkan yüksek belli kot pantolonlar sizin için uygun olacaktır. Vücudunuzu saran ve kıvrımlarınızı belirginleştiren dar kot pantolonlar tercih edebilirsiniz. Kum saati vücut tipi için önerilen kot stilleri arasında dar denim kotlar, yüksek bel kotlar, düz paçalı kotlar, bootcut kotlar ve yırtık detaylı kotlar bulunmaktadır. Vücudunuzdaki orantısız bölgeleri dengelemek istiyorsanız, o bölgelere uygun kot stilleri seçmelisiniz. Örneğin, kalçalarınız fazla büyükse, üst bedenle orantılı hale getirmek için likralı dar kotlar tercih edebilirsiniz.

Sayfalarımızda her tarza ve bedene uygun pantolon seçenekleri ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Cazip fiyatlarımızın yanı sıra sürekli olarak düzenlediğimiz indirim ve kampanyalar ile istediğiniz kıyafetleri bütçenizi aşmadan satın alabilir, kombinlerinizde fark edilir bir stil oluşturabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*