Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi Nasıl Olmalı?

Pantolon seçiminizin şık görünme konusundaki önemini biliyor musunuz? Yanlış bir pantolon seçimi, güzel vücut hatlarınızın olumsuz görünmesine neden olabilir. Doğru bir pantolon seçimi ise kusurları gizleyebilir ve daha çekici bir görünüm elde etmenize yardımcı olabilir. Giyim alışverişi yaparken en dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri pantolon seçimidir.

Pantolonlar sadece günlük yaşamda değil, iş hayatında ve sosyal etkinliklerde de sıkça kullanılan giysilerdir. Gardıropların vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmişlerdir. Sıkça giydiğiniz parçaları vücut tipinize uygun modeller arasından seçmek, zaten doğal bir şıklık yaratmanıza yardımcı olacaktır. Peki, nelere dikkat etmelisiniz, nasıl tercihler yapmalısınız? İşte bazı ipuçları!

Pantolon Seçiminin Altın Kuralları

İnce bir vücuda sahipseniz ve zarif bir görünüm istiyorsanız, slim fit kesim pantolonlar sizin için idealdir. Feminen bir tarz oluşturmak isteyen kadınlar için de slim fit kesim pantolonlar harika bir tercih olacaktır.

Minyon tipli kadınlar genellikle pantolon seçiminde zorlanırlar. Düz kesim pantolonlar, minyon tipli kadınlar için en uygun seçenektir. Pantolonlar bacakları daha uzun gösterir. İllüzyonu artırmak için mutlaka topuklu ayakkabı kullanmalısınız.

Düz kesim pantolonlar, dar kalçalara sahip olan kadınlar için de mükemmel bir seçenektir. Bacakların kalınlığından şikayetçi olanlar da rahatlıkla düz kesim pantolonları tercih edebilirler.

Geniş kalçalara sahip olanlar, boru paça pantolonları tercih ederek dengeleyebilirler. Boru paça pantolonlar, vücudu daha ince ve uzun gösterme etkisine sahiptir. Özellikle bel aşağısındaki sorunları olan kadınlar, boru paça pantolonları gardıroplarına ekleyebilirler.

Eğer bohem bir tarz oluşturmak istiyorsanız, oversize pantolonları düşünebilirsiniz. Pantolonların kombinlemesine özellikle dikkat etmelisiniz. Yanlış kombinler, vücudunuzu olduğundan daha geniş ve kısa gösterebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*