Bayan Elbise Ölçüsü Alma Rehberi

Kıyafetlerinizin üzerinizde düzgün bir görünüm sergilemesi için ilk olarak seçtiğiniz tasarımın beden ölçülerinize uygun olması gerektiğini unutmamanız önemlidir. Eğer beden ölçülerinizi bilmiyorsanız, seçtiğiniz kıyafet size ya küçük ya da büyük gelebilir.

Ne kadar şık bir tasarım seçmiş olursanız olun, üzerinizde hoş olmayan bir görüntü oluşabilir. Hangi tür bir kıyafet seçerseniz seçin, mutlaka beden ölçülerinize uygun olduğundan emin olun. Bu noktada, bayan elbise ölçüsünü nasıl alabileceğinizi öğrenmek önemlidir.

Beden Ölçüsü Alma ve Kıyafet Seçimi

İlk olarak, boy ve kilonuza uygun bir elbise seçimi yapabilmeniz için göğüs, bel ve basen ölçülerinizi bilmelisiniz. Ölçüleri almak için sadece bir mezura kullanmanız yeterlidir. Göğüs, bel ve basen ölçülerinizi kolaylıkla metro ile alabilirsiniz. Vücudunuzun ölçülmesi gereken noktalar şunlardır:

  1. Göğüs ölçüsü: Göğsünüzün en geniş kısmından ölçüm yapabilirsiniz. Bu ölçümü sütyen ölçüsünden ayırt etmeyi unutmayın, çünkü ikisi farklı olabilir.
  2. Bel ölçüsü: Bel ölçümünü belinizin en dar kısmından almalısınız. Eğer nereden almanız gerektiğini bilmiyorsanız, hafifçe sağa ya da sola eğilerek belinizdeki kıvrımın olduğu yeri bulabilirsiniz.
  3. Basen ölçüsü: Ayaklarınızı yan yana kapatıp dik bir şekilde durarak baseninizin en geniş noktasından ölçüm yapmalısınız.

Elbiseler genellikle 36 bedenden 44 bedene kadar standart bedenler arasında bulunurken, 44 bedenden 58 bedene kadar olanlar büyük beden olarak kabul edilir.

Ölçülerinizi doğru bir şekilde aldıktan sonra, internet sitesindeki beden tablosuna bakarak hangi bedenin sizin için uygun olduğunu kolayca belirleyebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*