Marifetli Ellerle El İşleri ve Moda Örnekleri

Evde kalmak ve trendlerin el işlerine kayması, bize çok marifet gerektiren bir yazı getirdi. Kimimiz, çekmeceleri karıştırıp el işlerini gündeme getirdi bile. Anneannemizin ilkokulda ördüğü dantel yakalar, delik işi masa örtüleri, çerçevelenmek üzere vaktini bekleyen eski nakışlar ve “daha ne vardı acaba” arayışıyla didik didik edilen dolaplar… Bu yazıda size ilham verecek ve şimdi ve gelecek yazlara da trend olacak örnekleri sunacağız.

En sıcak günlerdeyiz ve pamuklu giymeye ihtiyaç duyuyoruz. Belki bazı eski tığ işlerini dantel çamaşırların trendine uydurabiliriz. Evet, biraz marifet gerektiriyor, ama şimdi yapamayacaksak ne zaman yapacağız?

Bazılarımız eski nakışları çerçeveleyip vintage köşeler oluşturmuş olabilir, ama hala nakışlı parçalarınız duruyorsa, onları bir elbisenin veya tişörtün önüne aplike edebilirsiniz. Hatta biraz daha marifetle kendiniz bir desen işleyebilirsiniz. Meyve desenli nakışlar bu yaz çok moda.

Dantel ve nakışları kumaş çantaların üzerine uygulamak da mümkün. Çantaları boyamak da mümkün.

Eski kotları şort yapmak veya şortları yeniden tasarlamak da güzel bir fikir.

Eğer boya ve nakış ilginizi çekmiyorsa, yeni formlar oluşturmak için biraz çalışabilirsiniz. Sıcak yaz gecelerinde serin kalmak için uzun bir pijama üstünü veya eski bir gömleği kesebilir, altına da bir şort uydurabilirsiniz.

Biraz terzilikle yapılamayacak şey yok 😉

Tüm bu örnekler biraz yaratıcılık, biraz da marifet istiyor. Evet, önümüzdeki yaz bunlardan fazlasının moda olacağı düşünülerek şimdiden hazırlık yapmak isteyebilirsiniz. Bazen moda, hiç beklemediğimiz bir şekilde karşımıza çıkar ve uyum sağlasak mı, sağlamasak mı kararsız kalırız. Kimi hemen adapte olur, kimi ise herkeste görüp emin olduktan sonra dener. Kimileri de öncüsüdür bir şeylerin. İlk onlar yapar, ilk onlar dener ve bir bakarsınız yeni bir akım oluşur.

Şimdi cesaret zamanı. Cesaret göstermek, korkmayanların yapabildiği bir şey değildir. Aslında cesaret, korktuğu halde yapabilenin işidir. Elinde malzeme olup da onları birkaç fikirle bir araya getirmek, yeni bir şeyler denemek ve bunu estetik kaygıyla yapmak, aslında herkesin içinde olanı dışarı çıkarmaktır. O yüzden yaptığımız şeyler, belli güzellik kodlarını taşıdığı sürece başkaları tarafından beğenilir. Kullanışlı (özüne uyumlu) ve farklıysa daha da çok beğenilir 😉

O zaman şimdi marifetleri gösterme zamanı 🙂

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*