Rönesans Göndermeleriyle Fransız Moda Devi

Küresel ısınmanın etkileri Fransa’da kendini bitmek bilmeyen sıcak hava dalgaları, korkunç kuraklıklar, orman yangınları ve fırtınalar şeklinde gösteriyor. Balmain’in kreatif direktörü Olivier Rousteing, tüm dünya için önemli olan “yeniden doğuş” fikrini vurgulayarak zorluklarla mücadele ediyor. Rousteing, son defilesinde Rönesans dönemine göndermeler yaparak, umut dolu bir mesajı koleksiyonunda sunuyor.

Rousteing’in sezonki koleksiyonunda dikkat çeken bir özellik, Picasso’nun kübist bakış açısını ilham alarak oluşturulmuş tasarımların kullanılması. İlkel formlardan Barok tablolarını andıran baskılara kadar çeşitli göz alıcı detaylar koleksiyonda yer alıyor. Kadın ve erkek modelleri ateşi anımsatan renklerle giydirilirken, yüksek platform topuklu ayakkabılarla tamamlanan kombinler, izleyicileri büyülüyor. Açık havada gerçekleştirilen özel şov, kültürlerarası bir deneyim sunuyor.

Defilede sergilenen 100’den fazla kıyafetin finalini ünlü sanatçı Cher yapıyor. Mermer desenli lateks bir tulumla podyuma çıkan Cher’in sürpriz gelişi, etkinliğe ayrı bir renk katıyor.

Rousteing, koleksiyonunun yüzde 100 sürdürülebilir olmadığını belirtiyor. Yine de mümkün olduğunca çevreci materyaller kullanmaya özen gösterdiklerini ifade ediyor. Kağıt, muzdan yapılmış kumaşlar ve hasır gibi çevre dostu malzemelerin kullanımıyla sürdürülebilirliği desteklemeye çalıştıklarını açıklıyor.

Defilede büyük kordonlu şapkalar, plakalı botlar, göz alıcı baskılar ve zarflı korseler gibi çeşitli unsurlar bir araya geliyor. Farklı dokunuşların uyum içindeki kombinasyonu, görsel zevk ve modernlik arasında ince bir çizgide yürüyüşü temsil ediyor.

Balmain’in özgün koleksiyonu, Fransız moda dünyasında önemli bir kilometre taşı olarak kabul edilebilir ve Olivier Rousteing’in sanatsal vizyonunu muhteşem bir şekilde yansıtıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*